tirsdag 1. juni 2010

Båtpuss

Ein fin dag ved vatnet, båtane treng litt pussing og tjøre. Trebåtane sprekk opp om våren, og det er mykje arbeid å halde dei, men dei er som ein draum å ro! Bekkeblomen er nyss komen.Ved naustet ligg ein stor stein som bord.

Plastbåten treng berre litt vask.... ja han er lettstelt, men som ein balje å ro! Båten fylgde med på kjøpet av hytta som vart heitande "Blåklokkehuset" Men eit lokalt namn har den... om enn på litt utenlandsk, Vestkapp er berre eit par timar unda.
Her ligg "Bjørkedalsbåten", mest som eit vikingskip, klar til tjørebreing. Dei h a r laga fleire vikingskip der, du kan ofte sjå eit ligg på vatnet der i Bjørkedalen.
Furene ved naustet, som bonden kallar dei "sju søstre" (som fossane ved Geiranger)Her skulle det ha vore "duft- blogg", lukta av tjøre minner meg om båtpuss ved min barndoms fjord. EU vurderer å forby dette naturproduktet, men stavkyrkjene skal visst få lov å bruke det....Klar for ny sommarsesong...! I kveld har eg sett ut garnet for første gong i år, frå 1.mai er det lovleg her. Så eg håpar på ørret til middag i morgon, og rabarbrasupa..... då er det sommar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...