onsdag 7. mai 2014

Gamlevegen

Gamlevegen er verkeleg gamal! Den er delar av den første ferdslevegen i dalen, ved vegen lenger ute er funne graver frå folkevandringstida. No går den mellom Sandal og Støyva på Byrkjelo. Frå Fossheim til Myklebust kan ein og finne delar av den. Her er utsynet fint innover dalen.
Langs vegen er det blitt rydda skog dei seinare år. Så fint kan det gjerast! Skjeldan å sjå ein slik fin bjørkeskog. Grethe og Nils R sitt beite.

Dette er lada (låven) på Samel- plassen. Her budde eingong så flinke smedar, at dei stod seg betre på denne vesle plassen, enn bøndene i Sandal med langt større gardar. Eigar no er Roger.
Dei fine fjordhestane til Else kan ein treffe på. Dei ville gjerne gå ilag med oss, så om eg hadde vore aleine var eg ikkje så høg i hatten....! Men dei er veldig snille og veloppdregne.

Om det er vått vert det litt skittent her i vegen av hestetrakk, og før Inste Torheim er eit parti med småbusker i vegen. Frå Inste Torheim og utover mot den andre Torheimsgarden er vegen veldig fin.
Vidare er vegen blitt borte, men ein kan gå oppå muren ein ser på bildet nedom, gjennom tunet til Alv Olav og utover, forbi ei gamal smie og vidare gamlevegen, mot "Støyvabønen".  Vi snudde her denne gongen, for vi skulle sjå om hytta vår, "Blåklokkehuset", som ligg rett nedanfor her.
God tur!!LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...