søndag 7. november 2010

Saft suse!

Nypressa eplesaft... herleg...!! då kan dei berre ha den finaste vin! Er den i tilegg pressa av Gravenstein er det himmelsk for ein eploman som meg :o))

Ikkje mange fruktbønder har Gravenstein lenger, men vi har heldigvis ein vi kjenner! I garasjen vår står ( eh... stod) ni store kassar friske syrlege fristande epler, uråd å gå rett forbi der... Er det kuldegrader flyttar bonden dei innomhus, men utatt med same det vert mildt, då held dei seg fint til jul, visst det er igjen noko då... (Jau, har nok vurdert eit kjølerom...)


Presseplene vart for det meste av Prins i år, safta blir litt søtare, men ganske bra likevel.


Dette er kjekt arbeid, her tyt det ut med gyldne dråpar! Vi er mellom fleire medeigarar i ei saftpresse som er bra mykje i bruk. Ein kan pastaurisere safta og tappe på flasker, men vi puttar den rett i frysen, tykkjer den vert best då. Safta er heilt utan noko tilsetjing.


Mjølkekartongar kan ein lett stable, det kan trengjast, for det vert trangt i frysarane no på hausten...!









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...