Griseslaktinga er over.... og godt er det. Ikkje den kjekkaste dagen eg veit akkurat! (Tok slett ikkje bilder...) Men julegrisen var lukkeleg til siste slutt, øsen over å få koma "ut på luftetur" :o(( Nei, Bonden kvir seg ikkje for å ta griseliv!
Eg likar den betre når den er komen i fine bitar på kjøkenbenken, og kan putte pakkar med steiker og kotelettar i frysen.
Saman med lam-og reinskjøt vart det masse kjøtkaker, veldig gode, med muskat, kvitløk og chili.
Då Bonden hadde koka grisehovudet i kjellaren, laga vi sylteflesk også, med mykje nellik.
Sylteflesket ser ganske fett ut her utanpå, men då det hadde lege i salt eit døgn og eg delte det i stykker var det flott stripa inni. Med rikeleg krydder mellom stripene og tynt skore, er det nydeleg på mi rugbrødskive...! Helst også med raudbitar.