søndag 9. mai 2010

Blomar og historie

Lilja som eg fekk hjå "Damene på tur" har stått så fin og pryda glasverandaen snart ein månad, men no vil den gje seg. Kunne plante den ut som ein staude sa dei og det vil eg prøve. Eg har ei Martagonlilje ute som trivst godt, vonar dette er noko av liknande slag.
I dag feirar ei nabokone heile 90 spreke år, der vert det nok mange blomehelsingar, og sikkert søte kaker til oss! Bildet på bonden sin flotte kalendar syner korleis damer kledde seg til biltur kring 1920...!! (truleg ikkje her frå området...)

Denne blomsterpotta er spesiell for meg.... Ei tante frå nabolaget hadde fått den etter å ha hjelpt til i gravferda til kona her på garden. Kona her var frå austlandet og kom med nye vanar, ho var lærarutdana, bar hatt og ho laga den første prydhagen i dalen. Denne tanta hadde teke godt vare på blomsterpotta, og tenk på 50årsdagen min fekk eg den! Den kom attende til garden....
Så glad eg vart for den!
Ein seier ofte at "pytt det er berre ting", men ting kan bestå og gje liv til minna om dei som var her før oss.
Også litt rart å tenkje på er at eg, som tilfeldigvis skulle bli kone her på garden, vart fødd det året som denne spesielle kona døydde.
Restar etter hennar hage fann vi då vi flytta hit: ho hadde bl.a Akeleier i alle fargar, Storhjelm, Sibirvalmuer og Tusenfryd. Dei er tatt vare på!!

Pelargoniane kjem snart med blomar, berre nattefrosten er over skal dei få flytte ut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...