tirsdag 14. september 2010

Sølvbergsnausta

Sølvbergsnausta er ein nydeleg plass ved Nordfjorden. Visst ein køyrer Panoramavegen og stansar ved butikken på Sølvberg, så går det ein kjempefin tursti ned dit.

Men "Damene på tur" var så heldige å få båtskyss over fjorden frå Utvik.... gode kontakter er bra, takk til dokke som gjorde det mogeleg! Den sjarmerande "Skipparen" var også guide for oss på stien opp til Sølvberg.
Som gamal fjordulk var vel eg den som sette mest pris på den friske turen over fjorden, det var litt bølgjer, herleg!!


Med dei såpass store bygningane i tillegg til nausta har det nok vore eit par små gardar/husmannsplassar der. Så mildt klima, midt mot sola og med dei bratte berga bak, her vart dyrka mykje frukt tidlegare.
Litt lenger ute, ved Galdsnausta, veit eg det vart laga tòg (tau) av lind. Fibrane vart kalla lindebast. På garden vår har vi eit gamalt lindetòg som er kome derifrå.Vi bevegar oss oppover i det bratte lendet, nydeleg utsikt og varmt. Små frukthagar og utelader var det fleire av. Tross mørke skyer heldt vêret seg opplett.


Vi har jo nokre ganske bra fotomodellar i gruppa...... god turist-reklame for stien til Sølvberg her :o))
Som du ser er stien kjempekoseleg, gjennom varmekjær lauvskog. (Vi kan sjå at guiden vår reklamerer for Eggenipa Opp, supert)På denne garden, til høgre for dette fine vestlandshuset, kom vi opp, Vi gjekk ein annan sti nedatt, men denne her er nok den lettaste å finne om du går ned frå Panorama vegen.

Det var ein kveldstur dette, og her begynnar det å bli seint og litt mørkt når vi er nede ved fjorden igjen. Å å .... eg tykkjer eg kjenner den gode kjølege sjølukta....! Takk til damene, med god forsterkning!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...