fredag 8. april 2011

Mohnkranz

Kva med ei kringle til helga...?? Mi oppskrift er slik: 3 dl mjølk, 1 egg, (pisk ilag med mjølka) 1/2 ts salt, 1 ts kardemomme, litt raspa sitronskal, 125 g margarin/smør, smelt (evt 1 dl olivenolje), 50 g gjær, 80 g sukker, 600 g kveitemjøl.(vèl eitt litermål) Lat heve godt opp.
Som fyll kan ein variere alt etter kva ein har eller likar. Enklast er t.d. rosiner, hakka mandlar, litt sukker og mykje kanel. Eller eplestykker, kanel og vaniljekrem... Veldig godt er tunnskorne marsipanstykker og rosiner som har bada i rom.... mmm


I dag brukar eg noko anna godt og litt meir spesielt. I blanding med Tine sin vaniljekrem passar det ypparleg med Mohnfüllung. Ein nydeleg mix/smurning med blå valmuefrø. Eg er så heldig å få tilsendt leveransar av ymse spesialitetar frå Schwarzwald, der eg har hyggelege stamgjester (og matspesialistar) buande... Veit dei sjekkar bloggen min, so vielen Dank Birgit und Uwe...!!

Kanskje vart du inspirert til å bake kringle... God helg i allefall :o))

Og vêrmeldinga seier sol i morgon...! Då vert det flott å vere ute å jobbe med ved. Også har vi her i bygda Breimskoret sin revypremiere å gle oss til om kvelden!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...