torsdag 24. februar 2011

Eg tok gull!!

Gull gule roser er fint på denne tida.... Eg fekk gull for verdens beste kjøtkaker....!
Det hadde hopa seg opp i frysaren med kjøt som skulle malast. Som ho sa Marit Bjørgen, etter gullet i dag: "Det var helt rått!"

Man tager en stk gris, et lam og et reinsdyr..... bonden er stadig ute med pil og boge!
Det meste av kjøtdeigen går i frysaren, men litt ferdige kjøtkaker er godt å ha på lur, visst det skal kokast i ein fei.

Mi heilt hemmelege sjølvkomponerte vinnar oppskrift er slik: 1kg kjøtdeig (el. eit fullt litermål), 1 egg, 1 kopp mjølk, 2 ss mjøl, 3 ss potetmjøl, 1 ts raspa muskatnøtt, 1ts nykverna pepar, 1ss salt, litt chili (eks 1 tørka)

Viss ein et kakene med same: eit fedd støytt kvitløk. ( i frysaren tek lett andre matvarer kvitløksmak, visst ein då ikkje pakkar det v e l d i g godt inn.)
Løk i deigen er godt, men legg seg så lett ved i steikinga, så eg satsar heller på løk i sausen.

På induksjon kan du steike på lokalavisa...! fettsprut samlar seg på den. God varme, 7 her.
I min assistent er det plass til å tredoble oppskrifta, det vert ca 60 kjøtkaker.
I dag laga eg tre porsjonar, så det vart ca 180 stk, trur bestemt at vi skal ha kjøtkaker til middag i morgon!

Lokalavisa er blitt full i fett....og brenn godt i omnen etterpå!

To porsjonar sylteflesk laga vi i går, grisen hadde utruleg nok to hovud denne gongen...! Og det vart heilt vellukka, sterkt krydra med pepar og nellik.

Desse produkta er litt fargelause d.v.s. den friskaste fargen er brunt! Så eg måtte setje litt farge til bildet. Tomat og sitron er mykje brukt i vårt kjøken.
Og nokre rosmarin greiner som eg lurte med meg frå Toscana i haust, dei har eg fått rot på!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...